A szoftverfejlesztők és hoszting szolgáltatók jelentősen csökkenthetik a szoftverfejlesztésre szánt időt, a telepítési ciklusok hosszát és az üzemeltetési költségeket

A SUSE Studio tavaly júliusi megjelenése óta több mint 55 000 regisztrált felhasználó 250 000-nél is több szoftverkészüléket hozott létre világszerte

Az IDC szerint 2012-re várhatóan 1,1 milliárd dollárt költenek el szoftverkészülékekre világszerte

A Novell bejelentette a SUSE Appliance Toolkit eszközcsomag elérhetőségét, amely az új felügyeleti megoldásokkal is kiegészülve jelentős mértékben csökkenti a szoftverkészülékek (appliance) fejlesztési, üzembe helyezési és felügyeleti költségeit a független szoftverszállítóknál, a hoszting-szolgáltatóknál és a vállalatoknál. A SUSE Studio szoftverkészülék-építő eszköz kiegészítéseként megjelent SUSE Appliance Toolkittel a Novell az iparágban elsőként kínál teljes és integrált megoldást a szoftverkészülékek fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben való kiépítéséhez, teszteléséhez, frissítéséhez és konfigurálásához.

Az alkalmazások fejlesztése napjainkban igencsak idő- és erőforrás-igényes. A független szoftverszállítók, a hoszting-szolgáltatók és a vállalatok is felismerték, hogy ha testre szabják az operációs rendszereiket egy adott alkalmazáshoz, az növelheti a hatékonyságot és az informatikai biztonságot, valamint csökkentheti a támogatási költségeket. A szoftverkészülékek jelentősége abban rejlik, hogy hatékonyan és költségkímélő módon egyszerűsítik le és gyorsítják fel az újabb alkalmazások vállalati környezetben történő telepítését, vagy éppen eltávolítását. A szoftverkészülék az alkalmazások, a köztes szoftverek és az operációs rendszer egyetlen rendszerképbe (image) integrált, előre beállított kombinációja, amelyet úgy állítanak össze, hogy az iparági szabványoknak megfelelő hardverekkel együttműködjenek. Az IDC független elemzőcég szerint a szervezetek 2012-re várhatóan 1,1 milliárd dollárt költenek el szoftverkészülékekre világszerte.

„A szoftverkészülékek jelentősen egyszerűbbé tehetik az ügyfelek igényeinek megfelelő alkalmazások és megoldások integrálását és kezelését” – nyilatkozta Dr. Bob Sutor, az IBM szoftvercsoportjának nyílt forráskódért és a Linux rendszerekért felelős alelnöke. „A Novell SUSE Appliance Toolkit segítségével üzleti partnereink hatékonyan, gyorsan és sokkal költséghatékonyabban juttathatják el az IBM szoftvereit ügyfeleikhez” – tette hozzá Sutor.

A SUSE Appliance Toolkit beépített eszközei:

  • SUSE Studio Onsite: az online készüléképítő eszköz, a SUSE Studio Online helyi, tűzfal mögötti verziója. A SUSE Studio Onsite az egyre népszerűbb SUSE Studio Online-nál megszokott konfigurációt, egyszerűen használható kezelőfelületet és beépített tesztelési szolgáltatásokat biztosítja, annyi eltéréssel, hogy az adatközpont kiszolgálóján telepítve működik. A SUSE Studio tavaly júliusi megjelenése óta több mint 55 000 regisztrált felhasználó 250 000-nél is több szoftverkészüléket hozott létre világszerte.
  • WebYaST: az eszköz lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise távoli elérésű, webes konfigurációját.
  • SUSE Lifecycle Management Server: egy hitelesítésre, jogosultság-kezelésre és hozzáférés-vezérlésre alkalmas eszköz, amely megkönnyíti a javítócsomagok és frissítések terjesztését a szervezeten belül.
  • KIWI-támogatás: a SUSE Studio alapjául szolgáló rendszerképkészítő eszköz, a KIWI számára is támogatást nyújt. A KIWI segítségével parancssorból hozhatók létre szoftverkészülékek.

A SUSE Appliance Programról
A SUSE Linux Enterprise platform rendszeren alapuló SUSE Appliance Program olyan előretelepített alkalmazáscsomagok fejlesztését teszi lehetővé, amelyek egyetlen integrált csomagban telepíthetők a felhasználóknál. A független szoftverszállítók így gyorsabban vihetik át jelenlegi alkalmazásaikat a fizikai, virtuális és hálózati felhőre épülő környezetekbe, lerövidíthetik az értékesítési ciklusokat és új piaci lehetőségeket teremthetnek. A SUSE Appliance Program célja, hogy jelentősen bővítse a független szoftverszállítók piacra jutási lehetőségeit. A program egyik kulcseleme a Tech Data Corporation vállalattal kötött partneri megállapodás, amelynek keretében a független szoftverszállítók a Tech Data viszonteladói hálózatán keresztül dobhatják piacra az alkalmazásaikat.

Elérhetőség
A SUSE Appliance Toolkit már elérhető, az eszközkészletről további információ a http://www.novell.com/toolkit weboldalon található. Ha a SUSE Appliance Programról szeretne többet megtudni, látogasson el a www.novell.com/appliances és a http://www.novell.com/news/press/pressroom/presskit/appliance/ weboldalakra, vagy tekintse meg az alábbi videókat:

Forrás: www.novell.com/hu-hu/hirek/